Den innehållsrika fäbodveckan i Jämtland Härjedalen har nu avslutats för året. Det har varit många och varierande aktiviteter spridda över länet. Föreningen Jämtland Härjedalen Fäbodkultur medverkade vid ett par aktiviteter, bland annat en kulturaktivitet på Jamtli den 3 juli. Läs mera här (2025-07-06)
- Jordbruksverket arrangerar informationsträff om utedrift med nöt den 26 november
- JHF arrangerade digital medlemsträff om byggnadsvård på fäbodar, 5 november
- Jordbruksverket arrangerade webbinarium om skogsbete 4 november
- Lantlyftet – Ny nationell resurs för information och erfarenhetsutbyte kring bättre hälsa och säkerhet.
- JHF lämnar synpunkter till SJV angående utformningen av fäbodstöden (251024)
- Uppmuntrande besked: JHF uppmärksammas och erhåller stöd från Handelsbanken Krokom
- Aktuellt om arbetet med naturrestaureringsplanen för Sverige
- Fäbodriksdagen 2025 genomfördes på Jamtli i Östersund den 27-28 september.
- Arbetsmiljö och rättsfrågor ur fäbodbrukarnas perspektiv
- JHF medlemsträff lördag 30/8 i västra Härjedalen
- Tine hämtar getmjölk från sätrar – avgörande för många getbönder i Norge
- Den nordsvenska kaffeosten har nu fått skyddad ursprungsbeteckning i EU
- Fäbodveckan 2025 avslutad i Jämtland Härjedalen. JHF medverkade i information på Jamtli
- ”Framtidspotential hos små mjölkgårdar”
- ”Virtuella stängsel” – Vad gäller och hur kan man se på det?
- ”Kraftfull satsing på seter og utmark” i Norge
- Betesmarker i praktiken och i stödsystemet. En information av Jordbruksverket i bilder och text
- Jordbruksverket ”betesmarksuppdrag” handlar också om fäbodbete
- Aktuella näringspolitiska processer. Följ det pågående arbetet.
- Sakråd på regeringskansliet 16 maj om nya CAP
- Beredskap för oss som har djur. Aktuellt om förberedelser inför kris. (Jordbruksverket)
- Fäbodbruket – en hållbar matproduktion. Om fäbodkulturen med mjölkproduktion (Eldrimner)
- International day of biodiversity May 22. Biologiska mångfaldens dag den 22 maj.
- JHF är delaktig i Viltförvaltningsdelegationen i Jämtlands län
- Livsmedelsproduktion, traditionell kunskap och bättre samhällsberedskap. Digitalt samtal 5 maj.
