Information på webbplatsen Alternativ.nu

Det finns nu en introduktion om fäbod, fäbodbruk och fäbodkultur i handboken på webbplatsen Alternativ.nu – Praktisk kunskap om självhushållning.

Observera att webbplatsen är uppdelad i tre sektioner. Vår introduktion ligger nu i handboken. Här finns direktlänk till vår introduktion i Handboken som handlar om fäbod, fäbodbruk och fäbodkulturDet finns också ett antal enskilda inlägg i Forumet som rör fäbod. Sök på Forum-sidan på ordet fäbod så får ni snabbt en överblick.

I första hand ska detta vårt inlägg i Handboken ses som en översiktlig information och en ingång för vidare kontakter med fäbodrörelsen och dess verksamhet med småskalig djurhållning, betesdrift i skog och fjäll, hållbart och naturnära brukande, livsmedelsförädling, traditionell kunskap och sedvanebruk samt självhushållning. Om ni har vidare frågor om fäbod, fäbodbruk och fäbodkultur – eller förslag på kompletteringar till vår introduktion i handboken så hör gärna av er till Förbundet Svensk Fäbodkultur på mejladress info(a)fabod.nu