Föreningen Sveriges Fäbodbrukare kallar medlemmarna till extra föreningsstämma lördagen den 16 september kl 17.30 på Våsbo fäbodar, nordväst om Edsbyn. 

Ärende: Fråga om beslut om nya stadgar för FSF enligt förslag

Denna lördag 16/9 genomförs mellan kl 09.30 och 15.30 en fäboddag på Våsbo fäbodar i samverkan med Biosfärskandidat Voxnadalen, läs vidare om detta här

Fäbodriksdagen fortsätter kl 15.30 med ett seminarium med Håkan Tunon rörande konventionen om biologisk mångfald, artiklarna 8j och 10c, varefter de avslutande Fäbodriksdagsförhandlingarna tar vid. Fäbodriksdagens formella del beräknas avslutas ca kl 17.30.

Efter detta bjuder FSF alla medlemmar på enkel middag ca kl 17.30 på samma plats, Våsbo fäbodar. Medlemmar som önskar delta vid gemensam middag denna afton behöver föranmäla detta. För övriga som  är intresserade av att delta vid gemensam middag på Våsbo kan beställa det till en mindre självkostnad. Anmälan respektive beställning av middag måste för vår planering göras senast på onsdag den 13/9 till Stefan Olander antingen via mejl viceordforande@fabod.nu eller via mobil 070-569 26 90.  

De egentliga stämmoförhandlingarna beräknas starta ca kl 18.30.  En formell kallelse till extra föreningsstämman samt det aktuella förslaget till nya stadgar (2017-08-28)  kommer att skickas till alla medlemmar.

För de som dröjer sig kvar i denna natursköna bygd i södra Hälsingland så finns möjlighet att övernatta på vandrarhem i Ovanåker.

På söndagen den 17/9 kommer vi att erbjuda ett studiebesök i form av en fältvandring på Skalens Gård i Viksjöfors utanför Edsbyn. Stefan Olander guidar och berättar om natur- och kulturvärden och utvecklingen av den biologiska mångfalden efter restaureringsinsatser i det historiska fäbodområdet. Stefan möter upp vid vandrarhemmet kl 08.30 på söndag morgon för vägvisning till gården. De som önskar delta vid denna gårdsvandring behöver föranmäla detta till Stefan Olander antingen via mejl till viceordforande@fabod.nu eller via mobil 070-569 26 90

Vid intresse medlemskap i föreningen finns information på denna sida

Välkomna!